Ingrediente (pentru 2 porții):
- 200g paste (spaghetti, penne sau fusilli)
- 80g roșii uscate în ulei de floarea-soarelui
- 10 măsline negre fără sâmburi, tăiate felii
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 2 linguri ulei din borcanul de roșii uscate
- ½ linguriță oregano uscat
- ½ linguriță cimbru uscat
- 30g parmezan ras (opțional)
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și păstrează puțină apă de la fierbere.
- Într-o tigaie, încălzește uleiul din borcanul de roșii și călește usturoiul 30 de secunde.
- Adaugă roșiile uscate tăiate fâșii, măslinele, oregano și cimbrul. Gătește 2-3 minute.
- Pune pastele fierte în tigaie și amestecă bine, adăugând puțină apă de la paste dacă este nevoie.
- Potrivește gustul cu sare și piper, apoi presară parmezan ras deasupra.
- Servește fierbinte și bucură-te de un preparat delicios!