CategoriesRețete

Somon la Cuptor cu Sare de Himalaya și Ierburi Aromatice

🕒 Timp de preparare: 25 min
👥 Porții: 2

📌 Ingrediente:

  • 2 fileuri de somon
  • 1 linguriță sare de Himalaya
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • ½ linguriță rozmarin uscat
  • 2 felii de lămâie (pentru decor)

📌 Mod de preparare:

1️⃣ Preîncălzește cuptorul la 180°C.
2️⃣ Așază fileurile de somon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
3️⃣ Unge somonul cu ulei de măsline, apoi presară sare de Himalaya, piper, usturoi, cimbru și rozmarin.
4️⃣ Stoarce zeama de lămâie peste pește și pune câte o felie de lămâie deasupra fiecărui file.
5️⃣ Coace timp de 15-20 de minute, până când somonul este fraged și suculent.

👉 Savurează un somon perfect gătit, cu o aromă echilibrată și o textură suculentă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *