CategoriesRețete

Friptură de Vită la Grătar cu Sare de Mare și Rozmarin

🕒 Timp de preparare: 25 min
👥 Porții: 2

📌 Ingrediente:

  • 2 bucăți antricot de vită (aprox. 250g fiecare)
  • 1 linguriță sare de mare 100% naturală
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 linguriță unt (opțional)

📌 Mod de preparare:

1️⃣ Presară sare de mare și piper pe ambele părți ale bucăților de carne și lasă-le să stea la temperatura camerei timp de 15 minute.
2️⃣ Încinge grătarul sau tigaia grill și unge-o ușor cu ulei de măsline.
3️⃣ Pune friptura pe grătar și adaugă crenguțele de rozmarin și usturoiul lângă carne.
4️⃣ Gătește 3-4 minute pe fiecare parte pentru mediu-rar sau mai mult, în funcție de preferință.
5️⃣ La final, adaugă unt deasupra pentru un plus de aromă și lasă carnea să se odihnească 5 minute înainte de servire.

👉 Obții o friptură suculentă, cu o crustă crocantă și un gust intensificat de sarea de mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *