🕒 Timp de preparare: 1h 30 min
👥 Porții: 4
📌 Ingrediente:
- 500g carne de porc (pulpa sau ceafă)
- 1 linguriță sare de Praid 100% naturală
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 ardei gras roșu, tăiat cuburi
- 2 roșii decojite, tocate
- 2 cartofi, tăiați cuburi
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriță boia dulce
- ½ linguriță piper negru
- 200ml apă sau supă de carne
- 1 frunză de dafin
- Pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor
📌 Mod de preparare:
1️⃣ Încinge uleiul într-o cratiță și călește ceapa și usturoiul până devin aurii.
2️⃣ Adaugă carnea de porc tăiată cuburi și prăjește-o până prinde culoare.
3️⃣ Presară sare de Praid, piper și boia dulce, apoi amestecă bine.
4️⃣ Adaugă ardeiul și roșiile, apoi toarnă apa sau supa de carne.
5️⃣ Acoperă și lasă la foc mic timp de 1 oră, amestecând ocazional.
6️⃣ Adaugă cartofii și frunza de dafin, apoi mai gătește 20 de minute.
7️⃣ La final, presară pătrunjel proaspăt și servește tocănița caldă.
👉 Un preparat tradițional ardeleneasc, cu arome bogate și un gust desăvârșit datorită sării de Praid!