Ingrediente:
- 600g carne de miel (cu os)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1/2 țelină mică
- 2 linguri orez
- 2,5 litri apă
- 1 lingură borș (opțional)
- 1 linguriță Ciorba Bunicii
- 1 gălbenuș + 100 ml smântână (pentru dreseală, opțional)
- Verdeață: leuștean, pătrunjel
Mod de preparare:
- Fierbe carnea în apă cu sare, îndepărtează spuma.
- Adaugă legumele tăiate mărunt și orezul.
- Lasă la fiert aproximativ 30-35 minute.
- Adaugă Ciorba Bunicii și, opțional, borșul.
- Amestecă gălbenușul cu smântâna și toarnă încet în ciorbă, după ce s-a răcorit puțin.
- Presară verdeață din belșug și servește cu pâine de casă.