CategoriesRețete

Brioșe vanilate umplute cu dulceață de vișine și glazură fină

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 100g zahăr
  • 100ml lapte
  • 80ml ulei
  • 150g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Dulceață de vișine (pentru umplut)
  • Zahăr pudră sau glazură albă (opțional)

Mod de preparare:

  1. Amestecă ouăle cu zahărul, apoi adaugă laptele, uleiul și vanilia.
  2. Încorporează făina amestecată cu praful de copt.
  3. Umple formele pe jumătate, adaugă o linguriță de dulceață în centru, apoi acoperă cu restul compoziției.
  4. Coace la 180°C timp de 20-25 de minute.
  5. Glazurează și servește cu cafea sau prosecco.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *