Ingrediente:
- 1 kg carne tocată de miel (sau un mix de miel și vită)
- 2 linguri Condiment pentru mici
- 50 ml apă rece
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tocați fin
Instrucțiuni:
- Amestecă carnea de miel cu Condiment pentru mici, bicarbonatul de sodiu, apa și usturoiul tocat.
- Frământă bine compoziția și las-o la frigider pentru cel puțin 12 ore, acoperită.
- Modelează micii și așază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi stropește-i cu ulei de măsline.
- Coace micii în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20-25 de minute, întorcându-i la jumătatea timpului de gătire, până devin rumeni și suculenți.
- Servește-i cu sos de iaurt și usturoi și o garnitură de legume la cuptor.
