Ingrediente:
- 1 ceapă tocată
- 1 morcov ras
- 1 păstârnac
- 1 ardei gras
- 3 cartofi
- 1 dovlecel mic
- 2 linguri ulei
- 2 litri apă
- 1 conservă de roșii cuburi (sau 2 roșii proaspete)
- 2 linguri de borș (sau zeamă de lămâie, opțional)
- 2 lingurițe Ciorba Bunicii
- Sare, după gust
- Verdeață proaspătă (opțional)
Mod de preparare:
- Călește ceapa în ulei până devine aurie.
- Adaugă morcovul, păstârnacul, ardeiul și călește ușor 2-3 minute.
- Pune apă și lasă să fiarbă 10 minute.
- Adaugă cartofii și dovlecelul tăiat cuburi.
- După 15 minute, adaugă roșiile și Ciorba Bunicii.
- La final, pune borșul sau zeama de lămâie, după gust.
- Presară verdeață și servește fierbinte.