CategoriesRețete

Ciorbă de miel aromată

Ingrediente:

  • 600g carne de miel (cu os)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1/2 țelină mică
  • 2 linguri orez
  • 2,5 litri apă
  • 1 lingură borș (opțional)
  • 1 linguriță Ciorba Bunicii
  • 1 gălbenuș + 100 ml smântână (pentru dreseală, opțional)
  • Verdeață: leuștean, pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Fierbe carnea în apă cu sare, îndepărtează spuma.
  2. Adaugă legumele tăiate mărunt și orezul.
  3. Lasă la fiert aproximativ 30-35 minute.
  4. Adaugă Ciorba Bunicii și, opțional, borșul.
  5. Amestecă gălbenușul cu smântâna și toarnă încet în ciorbă, după ce s-a răcorit puțin.
  6. Presară verdeață din belșug și servește cu pâine de casă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *