🕒 Timp de preparare: 2h (inclusiv timpul de dospire)
👥 Porții: 8 covrigi
📌 Ingrediente:
- 500g făină albă
- 250ml apă călduță
- 7g drojdie uscată
- 1 linguriță sare de Praid (pentru aluat)
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri sare de Praid (pentru topping)
- 1 linguriță semințe de susan sau mac
- 1 ou bătut
📌 Mod de preparare:
1️⃣ Dizolvă drojdia în apa călduță cu zahărul și lasă să se activeze 10 minute.
2️⃣ Adaugă făina, sarea de Praid și uleiul, apoi frământă aluatul timp de 10 minute.
3️⃣ Acoperă-l și lasă-l la dospit timp de 1 oră.
4️⃣ Împarte aluatul în 8 părți și modelează covrigii.
5️⃣ Fierbe fiecare covrig timp de 30 de secunde într-o oală cu apă clocotită și 1 linguriță sare de Praid.
6️⃣ Așază covrigii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-i cu ou bătut și presară sare de Praid și semințe.
7️⃣ Coace la 200°C timp de 15-20 de minute, până devin aurii.
👉 Covrigi crocanți la exterior și pufoși la interior, cu un gust autentic datorită sării de Praid!