Ingrediente:
- 250 g orez basmati
- 1/2 linguriță șofran infuzat în 2 linguri de apă caldă
- 1 linguriță Esența Împăratului
- 2 linguri unt sau ulei de măsline
- 500 ml supă de pui sau legume
- 50 g migdale sau fistic, pentru decor
Mod de preparare:
- Spală bine orezul și lasă-l la înmuiat 30 de minute.
- Încinge untul într-o cratiță și adaugă orezul scurs. Prăjește-l ușor timp de 2 minute.
- Adaugă supa de pui fierbinte, Esența Împăratului și șofranul infuzat.
- Acoperă și gătește la foc mic până când lichidul este absorbit (~15 min).
- Oprește focul, acoperă cu un prosop și lasă-l să se odihnească 10 minute.
- Presară migdale/fistic pentru un aspect sofisticat.
Recomandare: Se servește alături de carne de miel sau pește la cuptor.