CategoriesRețete

Orez Persian cu Șofran și Esența Împăratului

Ingrediente:

  • 250 g orez basmati
  • 1/2 linguriță șofran infuzat în 2 linguri de apă caldă
  • 1 linguriță Esența Împăratului
  • 2 linguri unt sau ulei de măsline
  • 500 ml supă de pui sau legume
  • 50 g migdale sau fistic, pentru decor

Mod de preparare:

  1. Spală bine orezul și lasă-l la înmuiat 30 de minute.
  2. Încinge untul într-o cratiță și adaugă orezul scurs. Prăjește-l ușor timp de 2 minute.
  3. Adaugă supa de pui fierbinte, Esența Împăratului și șofranul infuzat.
  4. Acoperă și gătește la foc mic până când lichidul este absorbit (~15 min).
  5. Oprește focul, acoperă cu un prosop și lasă-l să se odihnească 10 minute.
  6. Presară migdale/fistic pentru un aspect sofisticat.

Recomandare: Se servește alături de carne de miel sau pește la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *