CategoriesRețete

Pesto de Busuioc – Sos Italian Clasic

Ingrediente:

  • 2 căni de frunze de busuioc proaspăt
  • 50g parmezan ras
  • 2 căței de usturoi
  • 50g nuci caju (sau muguri de pin)
  • 100ml ulei de măsline extravirgin
  • Sucul de la ½ lămâie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Pune busuiocul, parmezanul, usturoiul și nucile caju într-un blender.
  2. Adaugă sucul de lămâie, sare și piper.
  3. În timp ce blenduiești, toarnă treptat uleiul de măsline până obții un sos cremos.
  4. Folosește pesto-ul pentru paste, pizza sau ca dip pentru legume.

🔥 Pro Tip: Dacă vrei să îl păstrezi mai mult timp, acoperă-l cu un strat subțire de ulei de măsline și păstrează-l la frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *