CategoriesRețete

Pui la Cuptor cu Lămâie și Rozmarin

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui (sau un pui întreg)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță rozmarin uscat
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • Sucul de la 1 lămâie + felii de lămâie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Într-un bol, amestecă uleiul de măsline, rozmarinul, usturoiul, sarea și piperul.
  3. Freacă bine puiul cu acest amestec, apoi pune-l într-o tavă de copt.
  4. Stoarce sucul de lămâie peste pui și adaugă felii de lămâie deasupra.
  5. Coace timp de 40-50 de minute, până pielea devine aurie și crocantă.
  6. Servește cu cartofi copți sau o salată proaspătă!

📌 Sugestie: Pentru un plus de aromă, adaugă și cimbru alături de rozmarin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *