CategoriesRețete

Pui Marinat cu Sumac și Ierburi

Ingrediente:

  • 4 bucăți piept de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță sumac
  • 1 linguriță usturoi granulat (sau 2 căței de usturoi tocați)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • Zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

  1. Amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sumacul, usturoiul, oregano, boiaua, sarea și piperul.
  2. Freacă bucățile de pui cu marinada și lasă-le la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  3. Gătește puiul la grătar sau într-o tigaie încinsă, câte 4-5 minute pe fiecare parte.
  4. Servește cu o garnitură de orez sau legume la grătar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *