CategoriesRețete

Pui Marocan cu Lămâie și Măsline

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui cu os
  • 2 lingurițe Arabian Gold
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lămâie confiată (sau proaspătă), tăiată felii
  • 150 g măsline verzi fără sâmburi
  • 200 ml supă de pui
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare:

  1. Marinarea puiului: Freacă pulpele de pui cu Arabian Gold, sare și o lingură de ulei de măsline. Lasă-le la marinat timp de 30 de minute.
  2. Călirea aromelor: Într-o tigaie mare, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin aurii.
  3. Gătirea puiului: Adaugă pulpele și rumenește-le pe ambele părți. Toarnă supa de pui, acoperă cu capac și lasă să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.
  4. Finalizare: Adaugă măslinele și feliile de lămâie, mai gătește 5 minute.
  5. Servire: Presară pătrunjel proaspăt și servește cu orez sau pâine naan.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *