CategoriesRețete

Risotto cu Șofran și Vanilie

Ingrediente:

  • 200 g orez arborio
  • 1 linguriță Aurul Bucătarului
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 500 ml supă de legume fierbinte
  • 100 ml vin alb sec
  • 30 g unt
  • 30 g parmezan ras
  • 1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Călire: Într-o tigaie, călește ceapa în ulei și unt până devine translucidă.
  2. Adăugare orez: Adaugă orezul și amestecă bine timp de 1-2 minute.
  3. Deglazare: Toarnă vinul alb și lasă-l să se evapore.
  4. Fierbere: Adaugă treptat supa de legume, amestecând constant, timp de 15-18 minute.
  5. Finalizare: Adaugă Aurul Bucătarului, amestecă bine și încorporează parmezanul.

Servire: Decorează cu extra parmezan și puțin ulei de măsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *