CategoriesRețete

Sarmale Tradiționale în Foi de Varză Murată

ngrediente (aprox. 25 sarmale):

  • 700g carne tocată de porc (sau amestec porc-vită)
  • 150g orez
  • 2 cepe medii tocate fin
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 linguri Condiment pentru Sarmale
  • Foi de varză murată
  • 500ml suc de roșii
  • Opțional: afumătură, foi de dafin întregi

Mod de preparare:

  1. Călește ceapa în ulei până devine aurie.
  2. Amestecă ceapa cu carnea, orezul și Condimentul pentru Sarmale.
  3. Rulează sarmalele în foi de varză și așază-le într-o oală.
  4. Toarnă sucul de roșii peste, acoperă cu apă și fierbe la foc mic 2-3 ore.
  5. Servește cu smântână și ardei iute.

👉 Sarmale fragede, bine condimentate, exact cum le știm din copilărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *