CategoriesRețete

Sos Alb pentru Paste sau Legume la Tigaie

Ingrediente:

  • 1 lingură unt (sau margarină vegetală)
  • 1 lingură făină
  • 250ml lapte (sau lapte vegetal)
  • 1 linguriță Condiment Gust Autentic
  • 2 linguri parmezan (opțional)
  • Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

  1. Într-o crăticioară, topește untul și adaugă făina. Gătește 1 minut.
  2. Adaugă treptat laptele, amestecând constant, până obții un sos cremos.
  3. Adaugă Condimentul Gust Autentic și parmezanul.
  4. Lasă-l pe foc mic 2-3 minute.
  5. Servește peste paste, conopidă, broccoli sau ciuperci sotate.

👉 Un sos de bază super versatil, dus la nivel gourmet cu doar o linguriță de mix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *