CategoriesRețete

Supă Cremă de Dovleac cu Piper Negru și Ghimbir

Ingrediente:

  • 500g dovleac tăiat cuburi
  • 1 cartof mediu (tăiat cuburi)
  • 1 ceapă tocată fin
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriță boabe de piper negru (zdrobite)
  • 750 ml supă de legume
  • 100 ml lapte de cocos (opțional, pentru o textură cremoasă)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare după gust

Mod de preparare:

  1. Într-o oală mare, călește ceapa, usturoiul și ghimbirul în ulei de măsline.
  2. Adaugă cuburile de dovleac și cartof, apoi toarnă supa de legume.
  3. Fierbe timp de 20 de minute sau până când legumele devin moi.
  4. Pasează totul cu un blender, apoi adaugă laptele de cocos și boabele de piper negru zdrobite.
  5. Amestecă bine și servește cu crutoane și pătrunjel proaspăt.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *