CategoriesRețete

Supă de Linte cu Cimbru

Ingrediente:

  • 200g linte roșie
  • 1 ceapă mare (tocată)
  • 2 morcovi (tăiați cuburi)
  • 2 căței de usturoi (tocați)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 litru supă de legume
  • 1 lingură pastă de roșii
  • Sare și piper după gust
  • 1 frunză de dafin

Mod de preparare:

  1. Într-o oală, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin aurii.
  2. Adaugă morcovii și lintea, amestecând bine.
  3. Toarnă supa de legume, adaugă pasta de roșii, frunza de dafin și cimbrul uscat.
  4. Fierbe timp de 25-30 de minute, până când lintea este moale.
  5. Pasează parțial cu un blender, apoi asezonează cu sare și piper.
  6. Servește caldă, cu crutoane crocante și o frunză de pătrunjel.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *