Ingrediente:
- 200g linte roșie
- 1 ceapă mare (tocată)
- 2 morcovi (tăiați cuburi)
- 2 căței de usturoi (tocați)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 litru supă de legume
- 1 lingură pastă de roșii
- Sare și piper după gust
- 1 frunză de dafin
Mod de preparare:
- Într-o oală, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin aurii.
- Adaugă morcovii și lintea, amestecând bine.
- Toarnă supa de legume, adaugă pasta de roșii, frunza de dafin și cimbrul uscat.
- Fierbe timp de 25-30 de minute, până când lintea este moale.
- Pasează parțial cu un blender, apoi asezonează cu sare și piper.
- Servește caldă, cu crutoane crocante și o frunză de pătrunjel.