Ingrediente:
- 1 kg de roșii coapte
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 1 lingură de Sare Afumată Fum de Praid
- 1 linguriță de zahăr
- 1 litru de supă de legume
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de busuioc uscat
- Piper negru după gust
Mod de preparare:
- Într-o oală mare, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin translucide.
- Adaugă roșiile tocate și zahărul și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când se înmoaie.
- Adaugă supa de legume și Sarea Afumată Fum de Praid, busuiocul și piperul. Fierbe încă 10-15 minute.
- Folosește un blender pentru a pasa supa până obții o consistență fină.
- Servește supa caldă, garnisită cu frunze de busuioc proaspăt sau crutoane.